Biografie

Foto: DeirdreDalyPhotography

In 2015 behaalde Gulian van Nierop cum laude zijn bachelordiploma in Zang en Koordirectie aan het Utrechts Conservatorium. Zingen studeerde hij bij de IJslandse tenor Jón Þorsteinsson en en directie bij Rob Vermeulen. Hij zette zijn vocale vorming voort bij de Belgische zangcoach Teun Michiels en bij vermaarde bariton Marcel van Dieren.

Voor opera en theater heeft hij een levendige interesse. Onlangs verscheen hij als Zurga in Bizets De Parelvissers en als Dottore Malatesta in Don Pasquale van Donizetti. Hij maakt onderdeel uit van het jonge Nederlandse operacollectief B.O.O.M!, of Bold Opera On the Move. Daarmee speelde hij Papageno, zowel in Die Zauberflöte als in de succesvolle Nederlandstalige bewerking De Toverfluit, met regie van Frank Groothof.  Voorts werkte hij samen met Opera2Day, en speelde hij hoofdrollen in onder meer Brúndibar (Krasá) en La finta semplice (Mozart).

Gulian treedt ook regelmatig op als solist in oratoriumproducties en werkte onder meer met het Amsterdam Baroque Orchestra onder leiding van Ton Koopman en de Holland Baroque Society met Erik van Nevel. Als ensemblezanger werkt hij regelmatig samen met Capella Amsterdam en Consensus Vocalis, en zong hij in producties van DNO (De Nederlandse Opera) en de Nederlandse Reisopera.

Hij was een van de oprichters van het Olga Vocal Ensemble, een succesvol vijfkoppig a cappella ensemble dat in Nederland, Frankrijk, IJsland en Amerika lovend werd gerecenseerd. Als dirigent heeft hij verschillende orkesten en koren onder zijn hoede gehad. Hij is momenteel aangesteld als artistiek leider van Het Plantage Kamerorkest in Amsterdam en Vocalise te Ede.

Gulian bezit een bachelor in de Biomedische Wetenschap en brengt regelmatig een dagje in de keuken door om nieuwe formules en recepten uit te proberen.