Calendar

Utrechts Requiem

Dit seizoen was er weer een geslaagde editie van het Utrechts Requiem, nieuw gecomponeerde muziek met vocaal kwartet en klein instrumentaal ensemble en misschien wel de meest ontroerende muzikale belevenis die ik heb mogen meemaken. Wellicht worden er nog enkele extra concerten georganiseerd, concertdata worden nog bekend gemaakt.

Johannes-passion

Internationale tournee met Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Daniel Reuss.

Matthäus-passion

Volgens de welbekende traditie op Goede Vrijdag, met Bachkoor Holland en Concertgebouw Kamerorkest o.l.v. Gijs Leenaars.

Aleppo

Traditionele vocale muziek uit Aleppo met Armeense, Sefardische, Arabische en Byzantijnse invloeden, door Cappella Amsterdam o.l.v. Leonard Evers.

Il Trittico

Operadrieluik van Puccini, ik zing een bescheiden aandeel in het Koor van de Nationale Opera, o.l.v. Lorenzo Viotti.

Rite of Spring

Meestal wordt muziek als laatste toegevoegd aan een film, maar op dit openingsconcert van het Holland Festival is het andersom: twee filmmakers maakten een film bij bestaande composities, die live worden uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest en Cappella Amsterdam onder leiding van Karina Canellakis.

Symphonic Broadway

Enschede wordt omgetoverd in een Broadway Show! Een all-star cast bestaande uit Phion, Consensus Vocalis en bekende musicalzangers vullen de Oude Markt in Enschede. Gratis toegankelijk!