Calendar

Mendelssohn in volle glorie

Lyrisch en betoverend, stormachtig en heroïsch – met de muziek van Mendelssohn laat het Midsummer Ensemble dit jaar de volle rijkdom van de vroege romantiek horen. Ik zing de koene baritonsolo in Die erste Walpurgisnacht.

244: Zomerpassie

Een pocketversie van de Matthäuspassion voor in de theaters. Verhaal en muziek worden gereduceerd tot de pure essentie.

Canto Ostinato

Een vocale versie van het meesterwerk van Simeon ten Holt, met kamerkoor PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken. Quote uit het publiek: ‘Als er een hemel bestond, dan was dit het!’

  • Zaterdag 16 september om 20:00, Grote Kerk, Veere

Fauré Requiem

Baritonsolo’s in herdenkingsconcert ‘Zielsveel’, tijdens de Geliefdenvesper, met Kamerkoor Akkoord Hilversum.

  • Zondag 29 oktober van 16:00 tot 17:15, Grote kerk, Naarden

Mozart Requiem Meezingconcert

Het wordt een fijne enerverende zangdag met het Requiem en dirigente Yt Nicolai, ik zing de prachtige bassolo’s.

  • Zaterdag 4 november van 10:00 tot 18:00, Geertekerk, Utrecht

Lohengrin

Deze monumentale opera van Wagner speelt zich af in Brabant. Dit is mijn eerste productie als zanger in het Koor van De Nationale Opera.

Grote mis in c klein

Mijn fijne koor Vocalise heeft zich verstevigd met hulptroepen en een orkest om dit dubbelkorige meesterwerk in volle bezetting te kunnen laten schallen. Dit is mijn favoriete koorstuk aller tijden, veelzijdig en magistraal, opgewekt en duister tegelijk.

  • Zaterdag 18 november, Ede

Quattro Pezzi Sacri

Kamerkoor NEXT slaat de handen ineen met het VU-Kamerkoor en Vocaal Ensemble MUSA in een meeslepende uitvoering van Verdi’s Quattro pezzi sacri met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Lorenzo Viotti. Het koor wordt versterkt door 16 zangers uit het Koor van De Nationale Opera.

Messiah

Met Ensemble Archipel o.l.v. Anneke Huitink zing ik de bassolo’s in het beroemde kerstoratorium van Händel, waaronder het energieke ‘The Trumpet Shall Sound’.

Utrechts Requiem

Dit seizoen zing ik weer een aantal uitvoeringen van het Utrechts Requiem, nieuw gecomponeerde muziek met vocaal kwartet en klein instrumentaal ensemble. De vorige editie in 2021 was misschien wel de meest ontroerende muzikale belevenis die ik heb mogen meemaken. Concertdata worden nog bekend gemaakt.

Johannes-passion

Internationale tournee met Cappella Amsterdam en het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Daniel Reuss.

Aleppo

Traditionele vocale muziek uit Aleppo met Armeense, Sefardische, Arabische en Byzantijnse invloeden, door Cappella Amsterdam o.l.v. Leonard Evers.

Il Trittico

Operadrieluik van Puccini, ik zing een bescheiden aandeel in het Koor van de Nationale Opera, o.l.v. Lorenzo Viotti.